Språkkurser

Språkkurser i spanska erbjuds i städer och mindre orter i hela Spanien, här finns verkligen någonting för alla smaker. För ungdomar 13 till 17 år erbjuds sommarkurser som passar perfekt med sommarlovet här hemma. Dessa ges ofta i lugnare städer eller på universitets campus med boende i residens eller hos värdfamiljer i närheten. För äldre resenärer erbjuds 50+ kurser där man studerar med andra i samma ålder under två veckor. Dessa kurser läses i semesterorterna Malaga, Nerja och på Teneriffa, vilket gör en språkresa Spanien till ett perfekt semesteralternativ för den som vill lära sig mer om språket och kulturen i Spanien.

För äldre ungdomar och vuxna finns ett stort antal språkkurser att välja på, här handlar det om att veta vad man vill få ut av sin utbildning och utlandsvistelse. Kurserna är mycket flexibla i längd, man väljer själv om man vill studera i en, två, upp till 48 veckor. De kurser som är designade att förbereda en inför att ta en DELE examen ges oftast på mellan två och fem veckor, beroende på skola och kunskapsnivå. DELE, Diplomas de Español como Lengua Extranjera, den officiella spanska examen för utlänningar vilket är utfärdat av spanska utbildnings ministeriet.

Madrid och Barcelona är självklara resmål i Spanien och alltid lika populära för sina språkkurser. Även turistorterna utmed spanska solkusten tar emot många språkstuderande. Här kan man läsa i Vejér, Marbella, Málaga, Nerja och Benalmádena bland andra, liksom Alicante och Cádiz. Den som söker ordentlig partypuls kan studera på Mallorca eller Ibiza under sommarmånaderna. Ännu bättre är det faktum att man kan ansöka till CSN för spanskakurser på mer än 13 veckor i Spanien.

Sevilla är en annan stad som erbjuder språkkurser året om. Här finns ett antal olika skolor vilka alla ger ett antal olika kurser att välja mellan. Sevilla är huvudstad i Andalusien i södra Spanien. Stadens historia och arkitektur lockar den konst och kulturintresserade medan gatulivet och maten tillför liv, rörelse och smak till denna Spaniens fjärde största stad. Nattlivet är sprudlande, som på de flesta ställen i Spanien, och börjar ofta inte förrens vid 11-12 tiden på natten och slutar ibland så sent som klockan 10 nästa morgon. Då kan det passa bra att flera kurser kan läsas på enbart eftermiddagen. Likså är det fullt möjligt att läsa kurser med morgonlektioner, för den som vill ha eftermiddagarna fria att upptäcka staden och dess omgivningar.

De språkresor som anordnas till Spanien bokas utan flygresa, vilket gör att man på egen hand kan finna lågprisflyg och bra erbjudanden. Man kan också kombinera språkkursen med en lite längre vistelse i landet eller en rundresa. I priset för kursen ingår vanligtvis boende. Olika skolor erbjuder olika boendealternativ men dessa inbegriper allt som oftast möjligheten att bo hos en lokal värdfamilj. Detta är en unik chans man får som språkstudent med en inblick i spanska vardagslivet som det innebär att för en tid ingå i ett lokalt hushåll. Annars erbjuds ofta också delade lägenheter och residens alternativ för den som söker mer frihet.